Összegzés

2023.02.20. 07:00

Emlékérem a hősöknek, sózott szombathelyi járdák, búcsú a Pajtától - Ez történt a múlt héten Vas vármegyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Emlékérmet kaptak a hős vasi tűzoltók - "Földrengés esetén célszerű felfele menekülni a több emeletes épületben"

Ökrös Árpád László tűzoltó őrnagynak és Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester 2023. február 6-12. között teljesített szolgálatot a földrengés sújtotta törökországi Antakya városában, ahol a nap 24 órájában megfeszített munkával dolgoztak a túlélők megmentésén. A HUNOR Mentőszervezet 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentett ki az összedőlt épületek romjai alól.

Veiczer Krisztiánt bevásárlás közben érte a riasztás. Mint mondta, sejtette, hogy kirendelik Törökországba, így elindult beszerezni az utazáshoz szükséges dolgokat. A tűzoltóknak aztán négy órája volt felérni Budapestre, ahonnan egy rövid felkészülést követően utaztak ki kormányzati géppel Adanába. Kedden hajnalban érkeztek meg, a magyar kontingens buszokkal és teherautókkal utazott át a 200 km-re levő Antakya városába. - A városhoz közeledve ezen a több száz kilométeren csak a romok és a fájdalom képei kísérték az utunkat. Rengeteg civilt láttunk, akik saját, összedőlt házaikból próbálták menteni a szeretteiket – fogalmazott Ökrös Árpád.

Szombathelyi olvasónk panaszolta: sózott járda, vonyító kutya

Kicsípte kutyája mancsát a járdára szórt só, amit a jégmentesítéshez használnak – fordult lapunkhoz panaszával egyik szombathelyi olvasónk.

Búcsút int Őriszentpéternek és Budapesten folytatja Farkas Richárd séf

Farkas Richárd séf búcsút int az Őrségnek, vasárnap lesz az utolsó munkanapja a Pajtában.

Életveszélyesen megsérült a Magyar Közút körmendi munkatársa

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a Közút Körmendi Üzemmérnökségének munkatársa, amikor autóbalesetet szenvedett a 76-os főúton Zalaegerszeg és Bagod között hétfőn kora reggel. Információink szerint egy szemből érkező jármű elé ugrott egy szarvas, ami elütötte az állatot, a vad ezután a szemből érkező közutas autó tetejének csapódott, szinte teljesen lebontva azt. A balesetben a Közút munkatársa életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

Szinte már tarvágás - Számolatlanul irtják a fákat a Homok úton

Úgy tűnik, háttérbe szorultak a zöld törekvések Szombathelyen a Homok úti terület eladásánál, hiszen a baloldali frakció döntésének következménye ma már szemmel látható: megszámlálatlanul estek áldozatul 40-60 éves, egészséges fák az egykori városi területen a fakivágás miatt, miközben a városvezetés rendre a „favédelmi tervet lobogtatja”.

Fiatal díszítő kollégát gyászol a Weöres Sándor Színház

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Weöres Sándor Színház fiatal díszítője.
Megrendülten állunk munkatársunk halálhíre előtt, elvesztése mélységesen lesújtott minket. 2018. januárja óta dolgozott színházunkban, a társulat munkatársainak szavazatai alapján 2019-ben megkapta a háttérdolgozók elismerését, az Opel különdíjat. Osztozunk a család fájdalmában! - olvasható a színház közleményében.

Gersekaráti emberölés: ezt mutatta a poligráfos vizsgálat

Meghallgatták a poligráfos vizsgálatot végző szaktanácsadót pénteken: megtévesztésre utaló reakciókat tapasztalt N. Zsolt-nál. A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Hamarosan megkezdődhet a körmendi mozinak és környezetének felújítása

Márciusban megkezdődhet a körmendi mozinak és környezetének felújítása. A részleteket Bebes István polgármester ismertette keddi sajtótájékoztatóján.

Halálra gázoltak Szombathelyen egy kutyát sétáltató férfit - helyszíni fotók

Szombaton este egy Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen, a Muskátli utcában a Dolgozók útja felé. Az autó a város határa előtt elütött egy kutyát sétáltató férfit. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a középkorú férfi közel 40 méterre zuhant az aszfaltra az ütközés pontjától és olyan súlyosan megsérült, hogy az életének a megmentésére semmi esély nem volt, a helyszínen elhunyt. Szintén elhunyt a kutya is. Az autót vezető fiatal férfi a balesetben megsérült, a mentők kórházba szállították.

Mindenki csak a saját félgömbjét tudja alakítani – Püspöki szentmise zárta a házasság hetét

Vasárnap püspöki szentmisével ért véget a házasság hete. A Sarlós Boldogasszony Székesegyházban dr. Székely János megyés püspök a házastársaknak azt fogalmazta meg: a keresztig elmenő szeretetre hívja őket az Isten.

A sárvári Csónakázó-tónál készült fotóval ünnepli a Házasság Hetét Novák Katalin

A sárvári Csónakázó-tónál készült fotóval köszöntötte a Házasság Hetét Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő egyébként többször is járt már vármegyénkben, legutóbb Sárváron és környékén túrázott. Akkor a közösségi oldalán több fotót is közzétett, amelyen a környék számos látnivalója felismerhető. Jártak a sitkei Kálvária-kápolnánál és a Nádasdy-várnál is. Sárvári látogatása előtt Tömördön, azelőtt pedig a Kőszegi-hegységben húzódó szakaszát teljesítették a Kéktúra útvonalának.

Dr. Horváth András Barna rendőr alezredes a szombathelyi hívásfogadó központ élén - Megbízása egy évre szól

Dr. Horváth András Barna r.alezredes február elsejétől irányítja megbízott osztályvezetőként a szombathelyi hívásfogadó központot, amely az Országos Rendőr-főkapitányság ügyeleti főosztályaként működik. A megbízott osztályvezető csütörtökön levélben értesítette a sajtót arról, hogy dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes 2023. február 1-jétől bízta meg egy évre a Hívásfogadó Központ Szombathely irányításával. Közölte azt is: a hívásfogadó központ korábbi vezetője, dr. Balázs Zsolt r. ezredes - akinek távozásáról lapunk is beszámolt - február 15-én leszerelt a rendőrség állományából, civil pályán folytatja életét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában