Összegzés

2023.05.15. 07:00

Tour de Hongrie célfotóval, emberséges tűzoltók, tragédia, motoros menyasszony - Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Drámaian zárult a Tour de Hongrie vasi szakasza: célfotó és bukások - fotók, videók

Az idei Tour de Hongrie körverseny Szentgotthárdról indult és oda is érkezett vissza. A mezőny érintette Vas vármegye déli
részének több települését, rövid időre áttért Zalába is. A győztes a holland Dylan Groenewegen lett, a magyar kerékpárosok közül Rózsa Balázs szerepelt a legeredményesebben. A szervezők és a nézők is elégedettek lehetnek, rengeteg aktivitás színesítette a sporteseményt. Először – de reméljük, nem utoljára – rendezték Szentgotthárdon a kerékpárversenyt, amelyet figyelemmel kísért a világ. 

Dr. Varga Kornél: célunk, hogy csökkenjen a császármetszés gyakorisága, de nem mindenáron - podcast

Biztatják-e a kismamákat, hogy készítsenek szülési tervet? Meddig támogatják a szülés spontán megindulását?  Ezeket a kérdéseket is feltettük dr. Varga Kornélnak, aki március elsejével vette át a szombathelyi Markusovszky-kórház Szülészet–Nőgyógyászati Osztályának vezetését. Részlegük tavaly megújult, de az álmok a fejlődés tekintetében még nagyok.

Videó - Így nyugtatták a tűzoltók a balesetben érintett kutyákat Jáknál

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, a Jáknál történt balesetben a vétlen Volvoban két kutya is utazott, ők nem sérültek meg, de nagyon megijedtek az ütközéskor, a szombathelyi tűzoltók nyugtatták a rémült és teljesen elázott állatokat, amíg a mentők a gazdájukat vizsgálták.

Dübörgő motorok kísérték a szombathelyi Városházára a menyasszonyt - videó, fotók

Hangosan érkezett szombat délután az esküvőjére Beck Adrienn – a menyasszony nem mindennapi körülmények között tett meg néhány száz métert a Városházáig. Fekete bőrruhában, tornacipőben, kezében fekete-fehér menyasszonyi csokorral, sport- és túramotoros kísérettel gurult a Gazda áruház mögötti parkolóból a Kossuth Lajos utcán a polgármesteri hivatalig.

Halálos baleset Kőszegnél - Fiatal sofőr az áldozat - Sokkoló fotók

Szerda este halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Kőszeg közelében. Információink szerint három autóból álló kocsisor haladt Horvátzsidány felől Kőszeg irányába, amikor a leghátul haladó Mazda személyautó elkezdte előzni a kocsisort. A Mazda előtt egy Skoda haladt, ennek a vezetője figyelmetlen volt és szintén az elöl haladó Citroen előzésébe kezdett, miközben a hátulról érkező Mazda már a Skoda mellett volt. A Skoda a Mazda oldalának ütközött és meglökte, ami lehajtott az út melletti 4-5 méter mély árokba, majd egy bokros-fás területen egy vastag törzsű fának csapódott. A jármű a bal oldali ajtóval találta el a fát, a sofőr pedig beszorult a járműbe, őt a tűzoltók emelték ki az autóból, de olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Csepregi emberölés: A két és fél éves gyerek mindössze 10 kilót nyomott, nem tudott szaladni, ugrálni

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a Vas Vármegyei Főügyészség azt a csepregi házaspárt, akiknek ügyében csütörtökön tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék.

Vaddisznók Szombathelyen: több, mint harminc él a városban

Tizenöt vaddisznót lőttek ki az elmúlt hónapokban, ám továbbra is több, mint harminc él Szombathely belterületén - tudtuk meg egy jegyzői tájékoztatóból.

Csónakból esett a vízbe egy mozgássérült férfi Szombathelyen - kimentették - fotók

Hétfőn délelőtt információink szerint az etetőhajójáért akart csónakkal bemenni a szombathelyi Csónakázó tóra egy mozgássérült férfi. Az elektromos kerekesszékéből a férfi egy csónakba ült át, majd beevezett az etetőhajóért, de amikor ki akarta emelni a vízből, a férfi a csónakból a tó hideg vizébe esett. 

Vas vármegye legfiatalabb vőfélye szerint tányértörés nélkül nincs ceremónia - Csapó Kristóffal beszélgettünk

Csapó Kristóf a maga alig 23 évével Vas vármegye legfiatalabb vőfélye. A nagyoktól tanult, Varga Albintól, Tóth Tamástól, Meskó Krisztiántól és Nika Róberttől. Büszke erre. Vele beszélgettünk. 

ÉSZ-majális: hat férfi letartóztatásáról döntöttek a Szombathelyi Járásbíróságon

Emlékezetes marad a 2023-as szombathelyi majális: szerdán egyesével, vezetőszáron hozták a Szombathelyi Járásbíróságra azokat a férfiakat, akiket az Éljen Szombathely Egyesület által szervezett rendezvényen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, garázdaság bűntettével gyanúsítottak meg. Két nyomozási bíró két ülésteremben foglalkozott az országos médiavisszhangot kiváltó esettel: hat gyanúsított letartóztatásáról döntöttek.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában