Összegzés

2022.08.28. 17:30

Savaria Karnevál, fejlemények a városi strand ügyén, MMIK tűz, - Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Másodjára is megelevenedett a történelem Szombathely belvárosában - Nézegessen képeket a szombat esti jelmezes felvonulásról!

Csütörtökön vette kezdetét a XXI. Savaria Történelmi Karnevál, mind a négy nap során rendszeres bejelentkezésekkel közvetítettük olvasóink számára a Karnevál eseményeit.

A borús időjárás ellenére is útnak indult szombaton este hét órakor a Savaria Történelmi Karnevál második felvonulása. A rossz idő és az előrejelzések az emberek latolgatásai során kérdésessé tették a felvonulás megtartását, de végül a résztvevők útra keltek a történelmi témaparkból szombat este. Ahogyan tegnap, most is nagy tömeg követte figyelemmel a történelmi idők megelevenedését Szombathely utcáin. 

 

Hazatért szülőföldje egyházmegyéjébe - Márfi Gyula nyugalmazott érsek atyát köszöntötték

Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érseket pénteken a 19 órakor kezdődött szentmisén köszöntötték a Székesegyházban – hálát adtak azért, hogy visszatért az egyházmegyébe.

 

Karneváli incidens: fertőtlenítési és fűnyírási feladatok után a karnevál biztonságáért felel a szombathelyi cég

A karnevál nyitónapján, éjszaka 1 órakor nyomdafestéket nem tűrő stílusban szólította fel távozásra a vendégeket a karnevál biztonsági szolgálatának pár munkatársa a Borok utcájában. 

 

Tűz ütött ki a szombathelyi MMIK-ban, próbaterem lángolt - Több mint kétmillió forintos kár - fotók, videó

Szerdán reggel 6:30 körül érkezett a bejelentés, hogy füstöt látnak kiáramlani a szombathelyi MMIK épületének második emeleti ablakából. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, Szombathelyről, Sárvárról és Körmendről is érkeztek egységek, illetve a Katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínre érkezett. A lángok egy második emeleti 160 négyzetméteres próbateremben csaptak fel, valószínűleg egy elektromos berendezés miatt. Bútorok, berendezési tárgyak égtek, a lángok pedig átterjedtek a fa álmennyezetre is. A tűzoltók eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átvizsgálását és átszellőztetését. A felderítésben egy magasból mentő jármű is segített. Az épület szinte teljesen füsttel telítődött.

 

A színpadon kellett újraéleszteni egy táncost Nicken

Nem mindennapi drámának lehettek tanúi hétvégén a nicki falunapra látogatók hétvégén, mikor egy 50 év körüli néptáncos műsor közben lett rosszul a színpadon.

 

Minőségi ellátás a felújított kórteremben a családbarát szemlélet jegyében - A nap 24 órájában együtt lehetnek az anyák beteg gyermekeikkel

2,3 millió forintot adományozott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának a Schaeffler Savaria Kft. A pénzből felújították az egyik kórtermet: baba-mama szoba létesült.

 

Sitkétől Sitkéig élnek – Tömegek zarándokoltak pénteken és szombaton a rockfesztiválra - képgalériák

Mint egy össznépi piknik, úgy indult pénteken este a 34. Sitkei Rockfesztivál.

 

Utalni kellene, rendeződne a régi városi strand sorsa

„Ha megkapom a pénzt, övék a telek” – közölte Bereczki László, a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója megkeresésünkre.

 

Úthibán esett el az elektromos kerékpáros Sorokpolány közelében - helyszíni fotók

Csütörtökön délután Sorokpolány felől Kisunyom irányába tartott egy férfi elektromos kerékpáron, amikor egy úthiba miatt elvesztette az egyensúlyát és a padkára hajtott, majd az árokba esett. A balesetnek volt szemtanúja, ők azonnal megálltak segíteni és egy elakadásjelző háromszöget is kitettek a kanyargós úton a veszély miatt. Az elektromos kerékpáros férfi az elsődleges információk szerint súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították.

 

Vasivíz: Ma egyeztettek, szeptemberben felelős döntést hoznak

Fontosnak tartják a Vasivíz Zrt. biztonságos működését, ezért is felelős döntést kívánnak hozni a társaságban tulajdonos önkormányzatok – hangsúlyozták a szombathelyi városházi fórumról távozó polgármesterek kedd délután.

 

Az osztrák rendőrök elől menekültek a Körmendnél balesetet szenvedett autó utasai

Az osztrák rendőrök 2022. augusztus 23-án, a reggeli órákban intézkedés alá akartak vonni egy autót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, továbbhajtott Magyarország területére. Az osztrák rendőrök követték a gépkocsit. A menekülő jármű vezetője a 8-as számú főút körmendi szakaszán elvesztette uralmát az autó felett és szalagkorlátnak ütközött. A gépkocsi vezetője és két utasa a helyszínről elfutott. A körmendi egyenruhások a jármű két utasát, egy 20 éves szombathelyi, valamint egy 23 éves rábahídvégi lakost elfogtak. A sofőr a balesetet követően az út melletti kukoricatáblába menekült, őt még keresik

 

Újabb változás a szombathelyi közlekedésben: hamarosan teljes szélességben lezárják a Paragvári utcát

A Szombathely MJV hivatalos közösségi oldalán jelet meg a tájékoztatás, hogy az aszfaltozási munkák miatt a Paragvári utca a Bartók Béla krt. és a Deák Ferenc utca közötti szakasza augusztus 29. reggeltől augusztus 31. estig (3 nap) teljes szélességben lezárásra kerül a Paragvári-Bartók csomóponttal és a Paragvári-Deák csomóponttal együtt. 

 

Kiszakadt egy autó kereke és kamionnak csapódott a 86-os úton - fotók

Csütörtökön délelőtt egy Fiat haladt Körmend felől Szombathely irányába a 86-os úton, amikor Balogunyom közelében a jármű bal első kereke kiszakadt. Az elszabadult kerék egy szemből érkező kamionnak csapódott. A Fiat vezetője szerencsére az úton tudta tartani a járművet, így nem történt nagyobb baj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában